Omega-3 för barn, fördelar och tävlingspåminnelse

Nu är det ett dygn kvar innan de första vinnarna koras i min tävling i samarbete med Phabio. Du som inte tävlat, gör det. Eftersom 10 burkar lottas ut och du enbart behöver st’lla upp en gång för att vara med i alla utlottningar är det allra bäst att göra det nu. Ditt namn finns då med i alla 5 utlottningar vilket ökar dina chanser.

DHA (dokasahexaensyra) finns i exempelvis modersmjölk och spelar en viktig roll för barns utveckling av hjärnan. En studie i Nya Zeeland som pågått under 18 år visade samband mellan studieresultat senare i livet och modersmjölk rikt på fleromättade syror, i synnerhet DHA. doktorn.com

Jag hittade en intressant artikel om omega-3. Läs gärna hela här.

Medel som hjälper mot det mesta

Alzheimers sjukdom

Djurstudier visar att omega 3 kan få sjukdomen att stanna upp och i vissa fall förbättra mössens minne. Försök på 200 svenska patienter har just avslutats.

Barncancer

Experiment med omega 3-fettsyran DHA visade nyligen att fiskoljan kan döda tumörceller från den aggressiva cancersjukdomen neuroblastom

Hjärt- och kärlsjukdom

Att fiskolja sänker kolesterolhalten i blodet och minskar risken för kärlkramp, hjärtinfarkt och stroke är världens forskare nu ense om.

Låg IQ

Gravida som fick ett tillskott av omega 3 varje dag fick mer intelligenta barn enligt en norsk studie.

ADHD

Allt fler och större undersökningar bekräftar att hyperaktiva barn har blivit lugnare med hjälp av olika fiskoljepreparat.

Dyslexi

Ett högre intag omega 3 än vad som normalt rekommenderas har i några undersökningar gjort att ordblinda fått lättare att läsa.

Inflammatoriska ledsjukdomar

Reumatiker och andra med inflammatoriska sjukdomar har i vissa studier märkt minskade besvär när de tagit fiskolja som kosttillskott.

Depression

Fiskoljan har gjort livet något lät-

tare att leva enligt deprimerade som provat preparatet i mindre studier.

Dyspraxi

Innebär att personen har svårt att koordinera sina rörelser. Fiskoljan ska i mindre studier har gjort det lättare att röra sig som man velat.

10 PMS

Vissa mindre studier pekar mot att ett tillskott med fleromättade fettsyror kan lindra premenstruella besvär.

11 Dålig syn

Vissa studier pekar på att omega 3 motverkar åldersförändringar i gula fläcken, den vanligaste orsaken till dålig syn hos personer över 60 år.

12 Sömnproblem

Försökspersoner som tidigare haft sömnproblem upplever att de sover bättre sedan de började äta mer fleromättade fettsyror.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply