Burpees med Actic

Jag älskar utmaningar. Jag älskar att variera träning utifrån utmaningar och tävlingar. Jag blir annars lätt rastlös och kan i alla fall sällan hålla en träningsplan (förutom mina 10 km per vecka då).

De senaste veckorna har det varit burpees som gällt eftersom Actic utmanat mig och andra att göra 600 burpees sista veckorna av augusti. 

Jag är så himla glad att jag numera kan göra några varianter av burpees. Det har inte kommit gratis. Jag har fått lära om. Efterosm jag haft ont i ryggen stora delar av mitt liv med bland annat diskbråck som gett diverse följer så där som en obearbetad skada kan göra. Mitt diskbråck är troligen gammalt men det är bara något år sedan jag fick det bekräftat via röntgen, äntligen. Skönt att ha en förklaring till varför kroppen beter sig som den gör trots att jag är så pass fysisk aktiv som jag är.

Jag började med pt på Actic och startade med många veckor av rörlighetsträning utifrån mig. Sedan core-träning innan vi drog igång med lite tyngre övningar. Det gav effekt. För ett år sedan ville jag lämna salen om de envisades med att ha med burpees i pass. Jag kunde ju inte. Benen vägrade slääpa taget och hoppa bakåt, var på helspänn för det skulle ju komma en smärtimpuls från nerver i ryggslutet. Vem vill få ett knivshugg under träning liksom. Lite i taget blev det bättre. Först gick jag bakåt med ett ben i taget och kunde hoppa tillbaka för att ställa mig upp. Men nu kan jag hoppa bak med benen och hoppa fram igen. Jga kan inte kasta mig mot golvet, men lika bra det så handlederna håller. Och kanske kutar jag lite för mycket som en arg katt, men vad då, ag är nöjd. Jag får upp puls, blir svettig och får ibland träningsvärk.

Nu idag gjorde jag de 40 sista burpeesarna och är klar med utmaningen!

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply