Egengjord müsli/granola

Idag på min 80-minuters lektion i kropp och hälsa gjorde vi egen müsli. Först pratade vi lite om matvanor och vad olika ämnen gör med oss, tex sockriga flingor till frukost för skolan- ordentlig dip framåt förmiddagsrasten.

Det var riktigt trevligt. Eleverna gick igång ordentligt och hjälptes åt. Vi kunde så klart inte göra den lyxigaste varianten, skolorna har ju ingen budget för lyx direkt, men även vår enkla variant blev god och uppskattad. De fick sedan tillverka små askar och ta hem lite, ihop med innehållsförteckning.

Så här gjorde vi. Vi gjorde ju massor, och lagret på plåten blev tjockt. Halva satsen kanske räcker till att börja med. Detta är i alla fall så som vi gjorde.

Blandade:

12 dl havregryn
4 dl rågflingor
1.5 dl krossat linfrö
3 dl solroskärnor
2 dl kokosflingor
russin
kanel
lite rårörsocker

Värmde:
3 dl vatten
6 msk flytande honung
olja

Sedan hällde vi det flytande på det torra och gojsade ihop lite. 200 grader ca 30 minuter. Sedan uppmanades eleverna att stoppa ner tex torkade blåbär, nötter och andra frön om de hade hemma. Uppskattat och kul. Detta gör jag hemma snart, med mina frukostälskande barn!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply