Falukorvswok med savojkål och mögelostkräm

När Jan kom hem hade jag och Noria kurat upp oss i sängen. Och jag var så trött. Noria gav upp och gick, jag kröp längre och längre ner och till slut sov jag! När jag vaknade var maten klar 🙂

Första rätten ur matkassen från Middax fick bli falukorven. Just för att vi inte har så stora förväntningar på korv och lika gärna kan ta den så här en helt vanlig måndag. Men det var jättegott. En bra korv var det nog också, från uppländska Andersson och Tillman.

Finstrimlad savojkål fick koka i 3 minuter. Savojkålen, röd paprika, rödlök och falukorv frästesi olja. 1 dl vatten och 1/2 buljontärning hälldes i och allt fick koka ett oar minuter. Till slut fick ett äpple i mindre bitar sin plats i pannan.

Till det fullkornpasta och en kräm på mögelost och creme fraisch.

Gott, lätt, lagom en måndag. Barnen var väl inte tokförtjusta i savojkålen men åt gärna resten så fick jag deras gröna grejer.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 Comments on Falukorvswok med savojkål och mögelostkräm

  1. Jannica
    24 januari, 2011 at 18:20 (14 år ago)

    Smarrigt 😀

  2. Elin
    24 januari, 2011 at 21:44 (14 år ago)

    Vår lax hade så kort datum så det fick bli den idag. Supergott, så där har ni något att se fram emot!

Leave a Reply