okt
2010
Fläskfilé med rosmarinsås och ugnsrostade rotfrukter
Sista rätten ur Linas matkasse är lagad. Och det blev så gott. Riktigt fin söndagsmiddag. Noria åt mycket mer än vanligt, Vilmer som han brukar. Speciellt såsen blev fantastisk, en riktig ”bjudsås”.
Kålrot, palsternacka, sötpotatis, morot och lök i en långpanna. SÅ var det enigt recept, och massor. Jag tog inte fullt så mycket, men slängde på några potatisar också efter vi hade mycket hemma. 200 grader i 35 minuter.
Hel fläskfilé bryntes i smör, kryddades med salt och peppar och fick sedan koka i 4 dl vatten, 1, lök i klyftor, 1 msk torkad rosmarin, 5 tunna skivor ingefära och 1 köttbuljongtärning. Det puttrade i ca 20 minuter. Sedan tog jag ur köttet och silade spadet.
I spadet hällde jag då några matskedar mjöl utspädda i vatten som redning, lite kinesisk soja och 1 1/2 dl creme fraisch. Det fick koka några minuter. Den blev väldigt mild och krämig i smaken och jag hade kunnat äta det med sked 🙂 Nästa gång gör jag den nog lite tjockare bara, en rann ut över hela tallriken.
Warning: call_user_func() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'comment_style' not found or invalid function name in /var/www/fornhem.se/hanna.fornhem.se/wp-includes/class-walker-comment.php on line 184