Fläskgryta med glögg

Jag köpte grytbitar av fläsk billigt på Citygross idag, 69 kr/kg tror jag. Jag hade ingen plan med detta och köpte inget som passade till heller, men fick ihop en god gryta som gick hem hos alla i familjen. Rekommenderas så här i juletid.

Jag började med att bryna köttet (ca 1kg) och flyttade över det till en större gryta. Sedan fick jag syn på glöggflaskan som stod kvar på bänken efter fikat. jag minns att jag lagat glöggryta förut och gillar det så jag hällde ner 1.5 dl lättglögg över köttet. Fyllde på med 3 dl vatten, 1 msk buljong, en morot i slantar, en pressad vitlöksklyfta och en gul lök i stora klyftor. Detta fick koka i 10 minuter ungefär innan jag hällde på några msk soja och en msk balsamico, liksom en bit purjo. 

När köttet kändes mört (ungeför 20 minuter till) hällde jag på smör, ca 3 msk som jag blandat med mjöl, som en redning. Lite vispgrädde hälldes också på, ca 1 dl. Sedan serverades detta med potatis som mosats grovt med gaffel och blandats med lite smör och lite mjöl, salt och peppar.

Vi drack lite Santa Ana till detta, och det passade finfint.

Sedan blev det Creme Caramel  till efterrätt. Den fick jag hämta ut på Kvantum eftersom jag blev testpilot via Smartson. Den kommer från Kockens. Min uppgift som testpilot är att prova den och utvärdera den, genom att göra inlägg på deras blogg och svara på ett formulär. Jag köper aldrig pulverefterrätter. Det är så lätt att göra egna goda efterrätter, som både blir godare, ”renare” och billigare. Men jag ska göra mitt uppdrag, bjuda familjen och ge omdöme.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 Comment on Fläskgryta med glögg

  1. Carola
    17 december, 2012 at 08:44 (12 år ago)

    Grytan låter jättegod. Den ska vi prova nån dag.
    Ha en bra dag. Kram

Leave a Reply