Fredag med fest och förberedelser

 

  
Jag har haft en riktigt bra vecka på jobbet, men det är ändå skönt med helg. Fredag, runt kl 14 infinner sig en speciell känsla. Jag har sällan bråttom hem, utan brukar jobba till framåt 15.30-16 även om jag skulle kunna använda min förtroendetid och gå tidigt för att göra det någon annan gång. Det är liksom helt okej att jobba, man har ju helgen framför sig.

När jag kom hem kom Noria hem från en kompis, lite så där härligt förväntansfull. Paket ska slås in, hår ska fixas och det helst nu! Hennes vän kom över för att utgå härifrån till festen. Vi flätade hår på Noria, kollade musikvideos och drack en fördrink på altanen. Jag pressade juice efter att tjejerna valt ut fina äpplen. Vi blandade med björkvatten, mynta och blåbär, och så satt de i solen och drack. Så fina!

Det där med förfest är kul. Jag har alltid älskat förfester. Och missförstå mig inte nu, det har inte alltid handlat om vin! Utan om att liksom komma i stämning, fixa lite i lugn och ro, välja musik, prata om vad man hoppas med kvällen.

När jag bodde hemma hade vi ofta förfester hemma hos mig. Mamma hakade ofta på på ett hörn. Jag hoppas och tror att jag kanske blir sådan mamma också. En sådan som tycker att det är kul att ungdomarna vill vara hemma, som delar med sig av förväntningar och farhågor, men som säger att; Nej, sprit är ingen bra idé.

Utekvällar på krogen lockar mig ingenting just nu, men förfester gör det. Imrogon har jag en förfest inbokad. Först ska vi dock springa Tjejmilen! Efter det följer jag med Frida och hennes gäng till hotellet, dricker lite vin, gör oss ordning och går ut och käkar. Jag lär inte springa på några gamla bekanta, men känns ändå trevligt!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 Comment on Fredag med fest och förberedelser

  1. Katja
    2 september, 2016 at 21:30 (7 år ago)

    Så fin!!

Leave a Reply