feb
2013
Glutenfria våfflor med teffmjöl och mandelmjöl
Dagens hjärtan var i form av våfflor 🙂
Jag var och hämtade ut ett paket från Bodystore. Genom dem har jag fått chansen att prova en för mig helt ny produkt, nämligen teffmjöl.
Teff odlas bl.a i Etiopien och är ett glutenfritt, näringsrikt sädesslag med sitt innehåll av bl.a järn och kalcium. Till ljus teff har man avlägsnat fröets skal. Bodystore
1.5 dl teffmjöl
1.5 dl mandelmjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk fiberhusk
1 tsk ärtprotein
1/2 tsk salt
Detta blandades med 1 dl grädde
2 dl mjölk
50 gram smält smör
3 ägg
Det blev 6 våfflor som serverades med creme fraiche, knaprig fin bacon och ekologiska ärtor.
Vilmer tyckte de var goda. Noria tyckte de var okej. Jag håller nog mest med Noria, men insåg att den för oss lite ovana smaken av teffmjölen dämpades av det salta baconet, ärtorna och creme fraichen. Alltså tycker jag att teffmjölet passar bäst till matiga våfflor, där tillbehören har mycket smak. De höll ihop bra, bara första våfflan som fastnade.
Har du provat teffmjöl till något spännande som du vill tipsa mig om?

Warning: call_user_func() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'comment_style' not found or invalid function name in /var/www/fornhem.se/hanna.fornhem.se/wp-includes/class-walker-comment.php on line 184