Gröt med hemmagjort mos

  Idag har jag och barnen varit lediga. Det är studiedag, så de har lovdag. Och eftersom jag redan studerat in den dagen på annat sätt var vi lediga ihop. Vi har haft en fin dag, med en tur till Sävja IP där de lekte och tränade massor. Barnens farmor tittade förbi en sväng också, trevligt.

När vi kom hem var vi liksom lite så där mellan måltider. För lite till lunch, för långt till middag. Så det blev en kombinerad mellis och middag tidigare än vanligt för att vara pigga till judo och löpning. Så får vi skarva när vi kommer hem sedan med en vettig kvällsfika.

Vi åt inte gröt i morse och då suger det lite i grötmagen senare. I vanliga fall gör ju Jan gröt till alla vardagsfrukostar, en vanlig plain havregrynsgröt. Nu gjorde jag en egen variant, med krossade linfrön, solroskärnor och ett rivet äpple. Och en mos till, gjord på äpplen som sjöng på sista refrängen.

Äpple kokades mjukt och mixades med stavmixer. Jag hade ner lite lite honung, solroslecitin och baobab. Den blev ganska tunn, så den mixades fint med mjölken och blev precis så där lagom söt och syrlig. Mums!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply