Halva köket i håret

Jag stod ut ännu en dag innan jag tvättade. Igår hade jag mitt rosa/vita glittrande hårband och såg nog rätt skaplig ut ändå. Idag ville jag tvätta. Och nyfiken på att prova något nytt. Jag följer och skriver lite i en tråd om no poo-metoden på familjeliv. Inte no poo som i att sluta göra nr 2 🙂 utan i att tvätta håret utan schampoo. Det finns ju massor med andra sätt att göra håret rent utan att ha i mineraloljor och silikon. Jag tänker inte bli tokig eller sunkig om någon trodde det, utan jag ska bara prova mig fram lite. Och faktum är att det gett resultat redan ju. Det kliar inte alls på samma sätt, jag har inte samma beläggning i hårbotten heller.

Idag hade jag i bikarbonat som tydligen är den ursprungliga no poo-metodens tvättsätt. Några teskedar och sedan i med vatten, röra om och kladda i hårbotten. Jag hade i lite balsam också för att det skulle bli lättare att massera. Det fick sitta i ett tag och sedan sköljde jag ur, för att avsluta med att doppa hela huvudet i äppelcidervinäger med vatten. Äppelciderns syra neutraliserar det basiska i bikarbonaten och gör håret blankt. Nu ska vi se hur det blir när det torkar.

 

Idag ska vi till Matilda i Örsundsbro och ska nog svänga förbi Maxi för att handla mer äppelcidervinäger. det går åt i både maten och håret numera.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply