Honungsglazerade rotfrukter, kött och senapsyoghurt

Förra veckans middax-kasse avslutades idag. Vi hade lite otur med vårt kött vilket gjorde att vi inte kunde äta den rätten då vi tänkte.  (och fick bevisat att Middax tar hand om sina kunder på ett föredömligt sätt). Vi köpte nytt kött och lagade idag. Det gick ju fint det eftersom rotfrukterna klarade sig rätt bra i kylen. Så när som på en rödbeta som fick åka i soporna.

Gulbetor, rödbetor, rotselleri, morot, majrova och polkabeta skars i jämna bitar. De blv glazerade med honung, olja och salt och stod sedan i ugnen 25 minuter 220 grader.

Till det stekt kött alltså och så en kall sås med matlagningsyoghurt, dijonsenap och salt. jag är inte överdrivet förtjust i senap och tog en mindre klick, ca 1 msk istället för 2 till en burk yoghurt. Det blev gott.

Enligt recept skulle det vara ruccola också, men den glömde vi. tror nog inte den är så fin längre heller, efter att ha stått längst bak i kylen 1 1/2 vecka.

Är du sugen på att prova en middaxkasse? De levereras på söndagar. 5 rätter för 4 personer. Om du i kommentarsfältet där du registrerar dig skriver namnet på den som tipsat om middax får du en välkomstgåva. Vad det är vet jag inte. Men det kanske någon av de 4 som jag vet skrivit mitt namn vet.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 Comments on Honungsglazerade rotfrukter, kött och senapsyoghurt

  1. Cissi
    21 februari, 2011 at 21:02 (13 år ago)

    men herregud, VAD GOTT! det blir storhandling imorgon tror jag, haha. har hittat massa bra här inne.

Leave a Reply