Linssoppa med kokosmjölk, ingefära och morot m.m.

Har längtat efter denna soppa hela dagen. Jag älskar linssoppa och bara tanken på kokosmjölk i den fick det att vattnas i munnen på mig, och jag anade rätt. Bra recept som jag definitivt spar.

Lägg 7 dl vatten, 2 dl röda linser, 1 buljongtärning, en burk kokosmjölk (ekologisk här från middax-kassen), 1 grönsaksbuljongtärning och låt oka upp. Medan det kokar, lägg i 2 msk färskriven ingefära, 2 pressade vitlöksklyftor, 2 rivna morötter, 1 finhackad gul lök. Sedan är det bara att låta koka, totalt ca 15 minuter. Jag kokade längre, inga problem det heller. Sedan kan man ha i fisksås och pressad lime, men det skippade jag.

Gott grovt rådbröd från Triller till soppan.

Röda linser går fort att tillaga, är fettsnåla och fyllda med nyttigt protein. Snabbmat när den är som bäst! Risenta

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply