Livet är gött!

Vi har precis ätit middag och myser nu tillsammans i vardagsrummet. Vilmer och Jan spelar Wall-E och Noria har hämtat fler chips till sig och Vilmer och glatt ropat ”Nu kommer mera pitt”. Lilla sötisen!

Jag och Jan dricker kaffedrink. Vår nya grej! Kanske inte så mycket GI, men å andra sidan hoppade vi över vinet idag, lite lite alkohol kan man väl unna sig? I drinken är det kaffe på nymalda bönor, Drambui, lite Glenfiddisch, skummad mjölk, lite fruktsocker och kanel. Till det en liten bit av chokladen som vi fick av älskade lillsyrran Carro i brevlådan på Alla Hjärtans Dag. Belgisk 70% choklad i finfin förpackning.

Tonfisken till middag smakade gott. Det var, som sagt, första gången vi tillagade det själva, och kanske stekte vi den lite länge. Jag är inte förtjust i mjuk/vobblig fisk och bad om att få den mer stekt. Så här efteråt kan man konstatera att jag nog överlevt även lite mindre stekt. Vi hade marinerat den i fisksås, sambal oelek och olivolja och stekte den sedan bara  i smör. Till det hade vi fullkornsris. Jag gjorde också en sallad av ruccola, salladslök, mozzarella, och tamarirostade pumpafrön. jag insåg att det nog skulle bli lite kryddigt och valde att göra en ganska söt dressing. Olivolja, lite lite äppelcidervinäger (man ska ju liksom ha det i typ allt!), lite lite acaziahonung (ska man kanske inte ha i allt precis, så bara lite) och lite fruktsocker. Det blev gott. Det passade bra till den lite kryddiga tonfisken och  det skapligt smaklösa riset. Slängde på lite ajvar också för att få fart på riset. Jag hade nog tagit i lite väl mycket vad gäller storleken på fisken. Av den biten som ligger på tallriken på bilden fick Noria en lagom bit och ändå orkade jag inte äta upp allt. Så 400 gram var mer än nog för 2 vuxna och 2 barn.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply