Monopol är ett måste

Monopol

20140117-202309.jpg

Jag puffar upp det här inlägget och bönar och ber om en röst 🙂 Jag har insett att det är svårt att rösta på oss där nere på topplistan eftersom det ligger en annan logga lite tokigt i vägen, men snälla- försök! Skulle bli jätteglad om jag fick ligga kvar på plats 1-10 🙂

Nu har Noria fått tillräckligt mycket träning för att själv vilja och kunna spela monopol mot Vilmer. Det utesluter så klart inte att en eller båda vuxna också sitter med, för att utmana strategier och räkning lite. Men när vi behöver pausa eller göra något annat spelar hon vidare.

Monopolet står på vardagsrumsbordet och match startades igår och fortsatte idag, efter handbollen och innan Fångarna på fortet.

Det är ett jättebra sätt att lära sig hantera pengar. Det gäller att spara och fundera. Det gäller att växla pengar och innebär att man ser matematiska mönster. Om man lämnar 500 kr till banken och gatan kostar 240, är det då 260 eller 360 man ska ha tillbaka? Och varöfr lämnade mamma 51 kr när det kostade 26 kr- jo för att skillnaden då blir jämna 25 kr. Sådana matematiska diskussioner blir det många av om man spelar monopol med barnen och är lite alert för när tillfällena dyker upp.

Dessutom är monopol tidlöst. Om det bara håller kan de spela det här spelet i massor av år.
Tycker du att jag har en poäng i detta? Klicka då på röstknappen här under 🙂 Tack!


Rösta på mitt bidrag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply