Musslor och bönpasta

IMG_2055

IMG_2056

Jag älskar musslor! Folk får gärna äta tacos på fredagar men jag äter gärna musslor. Jag gör aldrig på exakt samma sätt, men rätterna påminner om varandra.

Så här gjorde jag idag.

1 kg musslor
1 burk kräftstjärtar
1 fänkål
1 liten gul lök
2 vitlöksklyftor
saffran
1.5 dl vitt vin
1.5 dl creme fraiche
2 dl grädde
1.5 dl vatten
chiliflingor
sugarsnaps
1 msk lantbuljong citrongräs och chili

Jag fräser alltid lök och kryddor i olja, innan jag häller på vin som får fräsa. Ner med vatten och musslor och stormkoka tills de öppnar sig. Sedan ner med grädde och puttra med sugar snaps och sist i med kräftorna. Mumma!

Vi hade bönpasta till, vilket jag tycker passar jättebra. Man kan tycka att ett paket ser litet ut men det är väldigt mättande och ett paket räcker till mer än en gång för oss 4. Nutri-Nicks bönpasta brukar ofta vara på erbjudande på Bodystore.

ett riktigt gott vin till

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply