Mustig soppa på kvällskvisten

Det blev inte av att jag gjorde barnen sällskap på kvällsfikat. Eller ja, sällskap fick de ju, men jag åt inte. De var hungriga, slängde i sig morot och banan och gick sedan och borstade tänderna. Så när de somnade var jag bra hungrig. Jag slängde mig som vanligt i soffan och såg Halv 8 hos mig och blev lite inspirerad av Adam Tensta som gjorde linssoppa.

Så idag blev det min egen påhittade ta-vad-man-har-linssoppa till kvällsfika. Alldeles nyss uppäten och absolut tillräckligt god för att blogga om. Inge recept så klart, med ungefär så här gjorde jag.

2 dl röda linser, 3.5 dl vatten, 1/2 buljongtärning, 1 gul lök och 2 vitlöksklyftor fick koka i 10 minuter. Sedan la jag ner några klickar, ca 2 matskedar philadelphia med tomat och pesto, lite överbliven lättcreme fraisch och 1/2 dl matlagningsgrädde. Och så på med stavmixern. Den blev mustig, krämig av osten och med annorlunda smak. Prova!!

Passa på att köpa produkter från go green nu, så får du ett nummer av Lagalätt. Jag har inte gjort det än. Har hela skafferiet fullt med bönor och linser men det kanske ska vara nyköpta!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply