25
nov
2010
nov
2010
Pannkakor med banan och havre
categories: Familjelivet, Mat
Barnen åt lunch på förskolan, sedan landgång och tårta efter begravningen, så jag misstänkte att det inte skulle behövas en så mastig middag. Ägg hade vi massor hemma och tiden fanns, så jag stekte några pannkakor. Jag tror barnen har tappat uppfattningen om hur pannkakor ”brukar” smaka, för vanliga enligt grundrecept vet jag inte när vi gjorde sist. Dessa blev helt glutenfria. Mixade 2 dl havregryn och blandade det med 3 ägg, en halv mosad banan, 1 dl grädde, 1 dl mjölk, 1 tsk bakpulver och lite salt.
Jag hällde inte i så mycket, ungefär som plättar istället. De blev ganska mastiga men barnen och Jan åt massor. Jag tog en liten bit bara, mätt efter all kaffe.
Här finns bra tips på gi-anpassade pannkakor.
Mickan
25 november, 2010 at 18:28 (14 år ago)Nu är tävlingen om ett aloe lips avslutas. Gå in och kika om det blev du. 😉