Plastsanera

exklusivtpaket

Jag läste nyss en artikel i DN om plaster i haven.

En förändring kan handla om så enkla saker som att inte ta nya plastkassar varje gång man går och handlar, att undvika engångsmuggar och bestick och att aldrig slänga skräp i naturen, men också om att bojkotta skönhetsprodukter med mikroplaster i. Det är också bra att tvätta mindre. Stora mängder plastpartiklar från fleece och andra syntetkläder lossnar i tvätten, åker genom filter och reningsverk och ut i haven. Det räcker ofta att vädra och ta bort enstaka fläckar med våt trasa. 

Jag känner att vi i vår familj inte gör allt vi kan, men att vi ändå är på väg. Vi köper inte nya plastkassar varje gång vi handlar, utan köper papperskassar istället, eller tar med hemifrån. Vi försöker att hålla nere tvättandet också. Vi lägger inte kläderna per automatik i tvättkorgen av lathet/slentrian utan funderar om det måste tvättas. Vi använder sällan sällan engångsplastmuggar/tallrikar utan tar med oss våra picknickgrejer. Sedan är jag rätt noga numera över vilka skönhetsprodukter vi köper. Så eko det går, och så lite som möjligt!

Jag skulle vilja plastsanera mer, och successivt ska jag försöka att byta ut plast hemma till andra material. Både för havets skull,men också för de gifter man eventuellt drar i sig av att återanvända plastflaskor.

På bloggen Larsens liv kan man tävla om ett paket med Kleen Kanteen och Chicobag. Jag tävlar, så klart!

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply