Plommonkräm

Mamma var här idag och hängde en påse med plommon på vår dörr. Jag älskar plommon men dessa var något extra. Stora och söta. Jag har mumsat hela kvällen, och avslutar det hela med att äta en skål plommonkräm.

Jan kärnade ur, delade i mindre bitar, kokade med lite vatten, lit epotatismjöl utspätt i vatten och lite lite fruktsocker. Så attans gott!

Jag sökte lite på plommon och på gi viktkoll hittade jag information om orac- värdet. Antioxidanter finns redan naturligt i kroppen men det blir lätt ett underskott eftersom det finns så många fler fria radikaler. Därför behöver vi äta mat som innehåller mycket antioxidanter. Orac (oxygen radical absorbtion capacity) har visat sig vara det mest gångbara sättet att mäta antioxidanthalten i maten. Du bör få i dig 3 000 – 5000 antioxidanter per dag.

Plommon – 949 orac /100 g  . Torkade plommon – 5 770 Så nu sitter jag här och bromsar åldrandet lite.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply