Provat smetana

Jag fick, via Smartson, chansen att prova smetana från Arla. Den har nu stått ett tag i kylen i väntan på rätta tillfället. Jag har helt enkelt inte riktigt vetat vad jag skulle göra med den, något sött eller något matigt.

Men idag kom jag på hur jag skulle göra. Jag hittade en bit fläskytterfilé i kylen så lägligt. Den stekte jag i smör, med en gul lök, lite soja och en matsked oxfond. Sedan hade jag ner färska champinjoner och färska hericot vertes. Hällde ner en burk smetana och lät koka tills köttet var klart, vilket går fort.

Till det hade vi pressad potatis och lite lingonsylt. Det blev riktigt gott! Lite syrlig och ändå krämig smak. Jag kommer defintivit köpa hem fler, då jag är nyfiken på att se vad mer jag kan göra av den, tex till vit chokladmousse!

Arla Köket® smetana är en naturell, syrad gourmetgrädde – en produkt som har sitt ursprung i den ryska mattraditionen. Smaken är rund, frisk och med en tjock krämig konsistens. Produkten kan användas på samma sätt som créme fraiche, matyoghurt och gräddfil och är utmärkt i såser, soppor, grytor, på pizzan och som dipp.  Dessutom fungerar den utmärkt till kakor och desserter. Vispa den hårt för riktigt fast konsistens, eller rör lätt så blir den lösare. Arla Köket® smetana är laktosfri. Smartson

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1Pingbacks & Trackbacks on Provat smetana


    Warning: call_user_func() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'comment_style' not found or invalid function name in /var/www/fornhem.se/hanna.fornhem.se/wp-includes/class-walker-comment.php on line 184

Leave a Reply