Shish kebab med tomatsalsa

Idag är det en köttfärsrätt som gäller. Shish kebab kallades det i receptet från Middax.

500 gram köttfärs blandades med 1 dl matlagningsyoghurt, några matskedar hackad färsk persilja, 1 ägg, 1 pressad vitlöksklyfta, 3 tsk spiskummin, salt och peppar. Dessa rullades till ganska stora bollar och stektes i olja.

Tomatsalsa bestående av 4 hackade tomater, 1 hackad rödlök, hackad persilja, pressad lime och 1 finhackad chili. Matlagningsyoghurt, fullkornscouscous och pitabröd till detta och Gosa-vin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 Comments on Shish kebab med tomatsalsa

  1. Jannica
    11 mars, 2011 at 19:11 (14 år ago)

    Intressant det finns så många rätter med det namnet 😛 I säffle har en pizzeria det och då är det pommes, kebab, fetost o beasås, medans på ett annat ställen en vanlig pizza 😀

  2. Hanna
    11 mars, 2011 at 19:14 (14 år ago)

    För mig är det annars köttfärsspett. Och när jag kollade nu på wikipedia är det så det står där också, typ. inte för att wikipedia kanske har rätt. Men i vårt recept stod det också ”shish” så något annorlunda var det väl. Rätt smaker men i bullform!

Leave a Reply