Sjuk lördag

Igår var jag helt sänkt, kunde knappt sitta för jag var så yr.  Spagettiben hela dagen. Jag satt knappt upp. Men idag kan jag sitta, gå och äta. Men är trött och klen.

Jag fattar inte. Inte haft magsjuka på många många år. Inte ens när det härjade på förskolan och på jobbet fick jag det. Och vet inte om det var det nu heller. Eftersom jag var så himla yr. 1177 trodde det kunde vara virus på balansnerven. Jag trodde först att det var blodsockerfall eftersom jag var uppe och sprang på efternatten. Och jag får yrsel och svimningsattacker av alla typer av anledningar känns det som. Jag är en sann vekling. Fast aldrig sjuk 🙂

Hungrig idag!. Men håller mig nog till flytande. Känns lite bra att ha Reztart hemma. Satt och funderade på om det är lite för proteinrikt, men det gick bra. Actimel, proviva, vätskeersättning, Reztart och en kokosmuffins har jag fått i mig idag, känns bra.

Resten av familjen var fantastiska igår. Noria kom med teckningar. Hon målade av mig i sängen, med täcket på.

Idag blir det vinterstudion och vila. Barnen leker för fullt här bredvid mig. Lego i hela vardagsrummet!

Jag har inte haft en sjukdag på 7 år, tror jag. Vabbat lite så klart, men inte varit hemma för min egen del. Inte ens när jag var gravid. Lite tur har man väl haft för att klara det. Och verkar inte behöva bli hemma den här gången heller, eftersom det kom en söndag också. Så här står det på 1177:

Om man har varit magsjuk brukar det vara bra att stanna hemma någon dag extra efter att man har blivit friskt för att man inte ska smitta andra. För barn i förskolan brukar man rekommendera att de kan gå tillbaka när de äter som vanligt och inte har kräkts eller haft vattentunn diarré under de senaste två dygnen.

Den där extra dagen det är väl idag det. eftersom jag inte varit på toa sedan em igår, så får jag väl räkna mig som friskt imorgon bitte. Om inget händer under dagen alltså. Med barnen har vi alltid 48 timmar som gräns. Inte för att det varit aktuellt så ofta, de är väldigt sällan magsjuka.

Hur har det sett ut för er i år, åkt på sjukan eller klarat er?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 Comment on Sjuk lördag

  1. Caroline
    13 mars, 2011 at 11:27 (13 år ago)

    Du är inte alls veklig! Sånt där slår ut oss alla! Skönt att du är på benen igen!!

Leave a Reply