Tandställning lagom till jul

Båda våra barn kommer att behöva  korrigera sina tänder. Vilmer tappar inte sina tänder, och tänder kommer lite snett. Noria saknar en mjölktand vilket gjorde att en kindtand fick för mycket plats och växte liggande. Det var den hon opererade bort ur käken förra året. 

Båda har påbörjat planeringar av tandställningar. Vilmer har kommit längst. Han har gjort avgjutningen och i torsdags blev jag uppringd, tandställningen var klar. Lagom till jul. Eftersom den går att ta ut och ska vänjas in var det ju jättebra att den kom nu. Han kan vila sig igenom huvudvärk och spänningar. Han kan träna sig att prata med den innan skolan börjar igen. 

Det har gått kanon de första dagarna. Han har haft den längre stunder än vad tandläkaren trodde. Han kommer ihåg den själv och verkar motiverad att fixa detta. 

Noria ska till tandreglerare i januari. Vi får se om det blir den där hemska avgjutningen då. Jag, som får kväljningar av tandborsten, minns när jag gjorde min. Fy fan! Jan får följa med, jag är nog inget bra stöd där. Däremot är jag bra på att stötta hemma, berömma och belöna. Barnen har blivit lovade en schysst morot för allt  besvär sedan! Tills dess pratar Noria om att få fina tandborstar och nya goda tandkrämer och sådant fixar jag så gärna. En till, en bättre, eltandborste vore bra och bra produkter för rengöring mellan tänder och för tandställning.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply