Tvätta håret med bikarbonat

20131219-115010.jpg

20131219-115031.jpg

Jag har glömt bort hur bra det funkar för mitt hår. Men medan jag rotade runt bland bakgrejerna förra veckan hittade jag bikarbonaten i skafferiet och la in det i badrummet direkt inför nästa hårtvätt.

Jag gör så att jag tappar upp ett bad och sätter mig i men blöter inte håret. Jag borstar igenom håret först. Ca 1 tsk bikarbonat i taget i handflatan och några droppar vatten. sedan masserar jag in det i hårbotten. Jag droppar lite vatten i handflatan i taget så att det skummar upp lite. det kan ta några gånger innan man får in rätt snurr på det, så ge inte upp om du tycker att det inte blir rent första gången.

Jag ser till att massera hela hårbotten flera omgångar, sk mekanisk tvätt. det blir liksom lite lite skrubbat.

Sedan är det bara att skölja, och viktigt att skölja med något surt mot slutet. Bikarbonat är helt enkelt basiskt så man måste neutraliser lite. Jag brukar ta äppelcidervinläger, som ger bra glans och dessutom motverkar torr hårbotten på mig. Jag häller lite äppelcidervinäger i ett glas, någon matsked så där och fyller på med vatten och sköljer igenom håret med. Ingen ren vattensköljning efter det. Man kan också fylla en bunke med vatten och hälla i lite vinäger och stoppa ner huvudet upp och ner och stå still ett tag. Ekologisk äppelcider från Kung Markatta väljer jag.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply