Vad bidde det då? Äggaplättar kanske!

Vad ska man kalla dessa skapelser? Äggaplättar kanske?

Började med att knäcka 4 ägg och blanda det med ca 1 dl vetemjöl och 1 tsk bakpulver. Kryddade med örtsalt och vitpeppar och hade i några matskedar olivolja. Sedan rev jag ner 3 morötter och ca 1 dl ost. Hällde till sist på mjölk så det blev lagom tjockt. Eftersom jag inte hade blivit inspirerats av något recept så har jag heller inga exakta mått, men på ett ungefär.

Det blev lyckat. Som en blandning mellan omelett och pannkaka. Som pannkakor utan en massa vitt mjöl. Som grönsaksplättar fast med ägg!

Barnen gillade dem. De fick lite äppelmos till, jag åt utan. Kan tänka mig att stekt bacon passar bra till. Kan säkert också passa som komplement till blodpudding.

Nu ska jag ta itu med köket. Noria ville hjälpa till och steka och blev väl lite carried away, och plattade hårdare och hårdare….så vi har plättstänk lite lätt överallt. Dessutom har hon spridit morötter lite överallt också.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply